Spiral courtyard garden in East London

View Spiral Courtyard Garden in East London on our Project Map

Reference
ED111

Brief
This design uses a series of circles and curves to unify this long, thin, multi-level space, creating a garden that is both aesthetically pleasing and suitable for small-scale entertaining and al-fresco dining and relaxation.

Description
A railway sleeper retaining wall will stretch across the width of the garden to make up for the difference in height between the rear of the garden and the middle section of the space. The sandstone pathway continues into the upper section of the garden (with necessary step) widening and curving round to become an oval patio in the right hand side of the space. This area – path and patio – will be enclosed by a raised bed, comprising a curved, painted, rendered block retaining wall along the exposed edge with railway sleeper retaining walls along both fenced boundaries and back boundary wall.

Testimonials
Earth Designs has transformed our dark and uninspiring town garden into a space that we actively want to be in.  As complete non-gardeners with virtually no time to ‘garden’ we now have an almost maintenance-free space that delights us and all around who overlook us.  Thank you both for giving us lots of smiles.

Close Menu
TOP